Core loosing connection from Qnap

Core Machine (Operating system/System info/Roon build number)

QNap TS253Be/version 4.4.1.1146. Roon build 511

Network Details (Including networking gear model/manufacturer and if on WiFi/Ethernet)

Qnap which runs Roon Core has a wired connection to a router (Netgear WNDR4000).

Audio Devices (Specify what device you’re using and its connection type - USB/HDMI/etc.)

Bluesound Node 2i version 3.6.12 which is also has a wirde connection to the Netgear WNDR4000 router.

Description Of Issue

@support The connection with the Roon core gets lost again and again. This happens randomly but occurs several times per hour. The strange thing is that, when listening to online radio, there does not seem to be an issue.

Routers are not necessarily good switches, I would connect an 8 port switch to the router and plug your NAS and Bluesound into it, I use Cisco 8 port unmanaged switches.

Hi @Jan_Paul_van_Vliet,

What kind of remotes are you using? Does this happen for all remotes at the same time?

Can you confirm that RoonServer is running on the QNAP during this time?

I use an iphone, ipad and a Lenovo Android tablet. The problem happens for all remotes. I am not sure if this happens at the same time. I should test this. And yes, RoonServer is running on the Qnap at that time.

Hi @Jan_Paul_van_Vliet,

This would be a good test to run, if the issue happens at the same time for multiple remotes, that would provide a valuable data point.

Are the Roon Remotes all connecting to the primary router or do you have multiple access points/range extenders set up?

I will run that test.
All my remotes access through a wireless accesspoint that has a wired connection to the same router as for the Roon core.

Hi @Jan_Paul_van_Vliet,

What kind of access point are you using, can you list the model/manufacturer? I would make sure that you have “multicast” enabled if your router/access point supports such setting, IGMP Proxying/Snooping has helped with similar issues in the past as well.

This topic was automatically closed 365 days after the last reply. New replies are no longer allowed.