Crashes Doing Audio Setup [Fixed in Build 193]

I came here to post just that. I can’t get audio setup to work on anything, and thus far, HQ player will only play 44.1 songs. Will not play higher resolution.

Damn that was quick, just received the update and I can report that fixed my issue :slight_smile:

Thanks

Awesome support from Roon! And kudos for being brave enough to release so late in the day :slight_smile:

Fixed… awesome!

Updated to build 193; and can confirm it is fixed.

2 posts were merged into an existing topic: 1.3 linux: cant find storage

Updated to 1.3 (Build 193). Crash upon audio setup fixed.

amazing!:grin:

Wow! Just was about to post the bug here, it already got fixed! Well done guys!!!

You guys provide amazing support and resolution deployment. Well done!

1 Like

Build 193 fixes the issue for me, thanks guys!

7 posts were split to a new topic: 1.3 linux: cant find storage

Same on Linux core with iOS and windows 10 remotes

fixed, wow, that was fast!

It’s not working for me. I’m seeing it hang when attempting to select an output device. This is using 1.3 build 193 on Windows 10 64 bit with a WASAPI USB 2.0 output device. When I click ‘Enable’ it spends a long time saying "Loading’ until I click ‘Enable’ again. If I click ‘Refresh’ then it says ‘Refreshing’ and all my audio devices disappear! This may not be the same problem but it sounds related.

I think it’s just the iOS control that crashes.
I’m listening on a MicroRendu -> Geek Pulse, successfully fiddling with DSP settings.
But when I touch Device Settings on this device, the iOS app immediately disappears. And when I pick another zone, like SonicOrbiter -> Geek Out or Meridian 818, the same thing happens.
But there is no interruption in the music. It seems the core is unaffected.

My Core is Windows 10 on a 5i5 NUC.

Hi @Ashley_Stevens ---- Touching base to see if this issue is still present for you. If it is indeed may I kindly ask you to please provide us with the following:

  • The details of your setup, especially your Core platform
  • If possible, please zip up the Logs folder from the install that’s crashing (they are in your Roon database folder) and upload them to Dropbox. Paste the Dropbox link in your reply here.

If you don’t have Dropbox or a place to upload them, just flag @support and we’ll let you know how to send them over to us.

-Eric

Unfortunately I have a problem as well @support.

Roonserver setup:

OSX Sierra 10.12.3

Roon status: started and after that it says not responding.

Unfortunately impatient colleague downloaded roonserver again. And I do not see log files in my roonserver directory.

Kind regards,

Bjorn

Just to clarify, that’s not your post 1.3 no luck at all beyond RoonServer being installed but that’s it ?

I am sorry, my colleague also posted the problem already. My apologies.