Initializing Roon 1.7 build 571

Just tried updating my Roon core on my macmini running ubuntu 18.04.3 LTS and it’s been stuck on initializing since. I restarted my device as well as others and still unable to connect. any ideas? i saw this was an issue with an earlier builds of roon 1.7

Hi @erics,

Can you confirm that all devices are on Build 571?

Are you seeing this for all remotes?

Can you provide some additional details about your remotes and network setup?

two RPi 3b Model B+ with Allo Dacs (switched server to my desktop windows10 box and they work as targets)

from etc/roonbridge/VERSION

100700571
1.7 (build 571) stable
stable

no changes to network in a very long time, all hard wired cat6 gigabit inside of a pfsense firewall. only change was to upgrade server and devices through the dialog that pops up.

roon media is on a freenas smb share and is accessible

some interesting lines from RoonServer_log.txt (had to truncate some links to be able to post)

> 06/18 03:00:31 Warn: [auth] EnsureAuthReady failed: Result[Status=Unauthorized]
> 06/18 03:00:31 Critical: scx: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
>   at Sooloos.Broker.State._InitTransportThreadAsync () [0x00000] in <5ed9ab2915684a1ca1d9d54b789bb67d>:0
>   at Sooloos.SynchronizationContextThread+<>c__DisplayClass45_0.<Post>b__0 (System.Object _) [0x00000] in <485401fcea794e2c92305b99d7430ec7>:0
>   at Sooloos.SynchronizationContextThread._Dispatch (Sooloos.SynchronizationContextThread+SendOrPostWrapper& ret) [0x00012] in <485401fcea794e2c92305b99d7430ec7>:0
> 06/18 03:00:31 Trace: [metadatasvc] REQ [1] metadataserver.roonlabs.net/md/4/updategenres?uid=7afd7d3a-f4aa-4cf7-8cdb-36fca5660b28&lid=&token=880f3cc5-f029-491d-aef5-a3c35cba413e&content_hash=6793$
> 06/18 03:00:31 Warn: [auth] EnsureAuthReady failed: Result[Status=Unauthorized]
> 06/18 03:00:31 Warn: [auth] EnsureAuthReady failed: Result[Status=Unauthorized]
> 06/18 03:00:31 Debug: [music/storage] queueing 1 mods for efc96430-f777-4e66-9fb7-4a2e370a12e1 (\Media\music\Flac Audio)
> 
> 
> 06/18 03:00:33 Debug: [easyhttp] [5] GET to oauthcb.roonlabs.net/2/tidal/refresh?token=eyJhbGciOiJIUzUxMiJ9.eyJ0eXBlIjoibzJfcmVmcmVzaCIsInVpZCI6Mzg4MDUyMzQsInNjb3BlIjoid19zdWIgcl91c3Igd191c3IiLCJj$
> 06/18 03:00:33 Critical: scx: System.InvalidOperationException: Sequence contains no matching element
>   at System.Linq.Enumerable.First[TSource] (System.Collections.Generic.IEnumerable`1[T] source, System.Func`2[T,TResult] predicate) [0x00011] in <8ba6eb55140d4eab8d52a0e102d85b2a>:0
>   at Sooloos.Broker.Music.MusicStorageManager.UpdateMediaFiles (Sooloos.Storage.IStorageBackend backend, System.Collections.Generic.IList`1[T] group, System.Boolean reanalyze, System.Boolean reidentify) [$
>   at Sooloos.Broker.Music.LibraryReTagExtract+<>c__DisplayClass19_2.<_ReTagExtract>b__2 (System.Collections.Generic.IList`1[T] files) [0x0003b] in <5ed9ab2915684a1ca1d9d54b789bb67d>:0
>   at Sooloos.Broker.Music.LibraryReTagExtract+<>c__DisplayClass18_0.<_GetMediaFiles>b__1 (System.Collections.Generic.IList`1[T] files) [0x0007a] in <5ed9ab2915684a1ca1d9d54b789bb67d>:0
>   at Sooloos.Storage.DirectoryStorage+<>c__DisplayClass83_0.<GetMediaFiles>b__2 () [0x00000] in <0e6ce3fb34fe4a27b0bac4c2c5ea056e>:0
>   at Sooloos.CallingThread+<>c__DisplayClass12_0.<Post>b__1 (System.Object <p0>) [0x00000] in <485401fcea794e2c92305b99d7430ec7>:0
>   at Sooloos.SynchronizationContextThread._Dispatch (Sooloos.SynchronizationContextThread+SendOrPostWrapper& ret) [0x00012] in <485401fcea794e2c92305b99d7430ec7>:0
> 06/18 03:00:33 Info: [broker/locations] updating location Tidal:Name=TIDAL:Id=a2bc918b-81fb-abc3-f24b-19bcfed910a2
> 06/18 03:00:34 Trace: [tidal/http] GET api.tidal/v1/sessions/70319dcb-ded3-452d-b61c-60719d93198f => Success

Never mind I started over from a backup

Hi @erics,

Just to verify, did restoring the backup resolve things for you?

This topic was automatically closed 365 days after the last reply. New replies are no longer allowed.