Roon Will Not Sync in Group

Roon Core Machine

Nucleus + Up to date as of this post.

Networking Gear & Setup Details

Ubiquiti Unifi Network
AT&T Gig Fiber into home
UDM-Pro router
USW-Pro-48-POE switch

Connected Audio Devices

All Devices connected via Cat6 Ethernet
Devialet 220
McIntosh RS250
Bel Canto e1X Integrated

Number of Tracks in Library

597

Description of Issue

When grouping the two or three devices, all connected to the same switch via Cat6 there is continued sync issues. some songs worse than others. Have set on 2000ms Resync delay, Zone grouping delay of 1000 (ms) & Clock master priority = 1 (highest)

Please help. Thank you

Hi @Jay_Howard,

Thank you for getting in touch with your question and welcome to our Roon Community. We’re sorry to hear that you’re having some issues with grouped playback.

I notice that you’re using a managed switch, we’ve seen those cause problems similar to the one you’re experiencing. We recommend unmanaged switches for use with Roon. You can find more details on Network Best Practices for Roon in this article form our help center.

Please try this, play music to a single zone for about three minutes, then add another zone and wait another three minutes to ensure that playback is in sync, then add the third zone and wait again to check to see if everything is in sync.

If sync slips again, disconnect those audio devices from ethernet and attempt the process above again with those devices on Wi-Fi. This will help reveal if the switch is causing your sync issues.

Please let me know if this helps. We’ll be watching for your reply.