Roon radio not starting

Roon Core Machine

Acer windows 11

Networking Gear & Setup Details

Xfinity router Ethernet

Connected Audio Devices

Cambridge CXNv2 wired

Number of Tracks in Library

186,000

Description of Issue

Roon radio does not start automatically after album ends. I have to hit play to start what’s in the queue. And then sometimes it repeats from beginning of queue.

I am having the same issue with Roon Radio

1 Like

I got it to work. On my core I toggled the Roon Radio switch off then on. I hope it continues to work!

Maybe Roon should look into this!

It stopped working again

Why isn’t support answering?

If you find a way to recreate this issue on every platform let me know… I’d pay good money to not have Roon Radio ever start again :wink:

1 Like

There are several threads on here about radio being “temperamental”.

As a starter, I would suggest your reboot your core and remotes and see it this sorts it out. You would be surprised :slight_smile:

Support are not active during weekends and you will most likely not hear from them until Monday.

Try the restart, have a read through the others posts reporting similar issues and let’s see what others may reply to you on here.

1 Like

It started to work again out of nowhere. This is very strange.

I had the same problem for the past 3-4 days, but didn’t at first recognise the issue due to queuing up long playlists.

Workaround: Reboot (*sigh*)

  • Roon Core Machine
    • Intel NUC (NUC5i7RYB)
    • 16GB RAM
    • Samsung SSD 850 (500 GB)
    • Debian 11.3
  • Networking Gear & Setup Details
    • Wired Ethernet
    • Currently listening on a remote site over WireGuard VPN
    • Internet: 1000Mbps/100Mbps on both sites
  • Connected Audio Devices
    • Squeezebox Classic (Squeezebox3) ← on remote site (works over routing)
    • Cambridge Audio Evo 150
    • KEF LS50 Wireless II
    • Bluesound NODE 2i (over Wi-Fi)
  • Number of Tracks in Library
    • 116,842
1 Like

It’s working on and off now